Instructie

Instructie

De instructie bij Stal Vreedenburgh wordt verzorgd door Grand Prix dressuuramazone Hester Bischot. Hester geeft naast dressuurles ook veel les in Werken aan de Hand en in Working Equitation waarin zij op het hoogste niveau (WE4) rijdt.

Klassieke rijkunst

Er wordt lesgegeven vanuit het principe van de klassieke rijkunst. Dit houdt in dat iedere combinatie individueel wordt bekeken. Er wordt niet getraind vanuit een systeem, maar gekeken wat de specifieke combinatie (paard en ruiter) nodig heeft en hoe zij het beste kunnen trainen. Uiteindelijk willen we allemaal naar het zelfde doel: rijden op een los en soepel paard, dat gemakkelijk de oefeningen uitvoert, goed op onze hulpen reageert en graag voor ons werkt; een happy athlete. De weg naar dat doel is voor iedereen anders en dat maakt paardrijden zo leuk en uitdagend.

Locatie

Lessen worden gegeven op onze locatie in Dalen. Wil jij graag een clinic aan huis, bij jouw op stal of voor de rijvereniging organiseren? Dat kan. Voor minimaal 5 lessen (en maximaal 10 lessen) komt Hester op locatie. Een prive les duurt +/- 45 minuten en een duo les een uur.

Tarieven

Dressuurles prive € 60,-
Dressuurles duo € 40,- p.p.
WE-les prive € 60,-
WE-les duo € 40,- p.p.
Werken aan de hand € 45,-
Bitfitsessie € 40,- (excl. eventuele aanschaf bit)
Reiskosten € 0,35 per km

Tien training tips van GP-amazone Hester Bischot

CURSUS WERKEN AAN DE HAND

Werken aan de hand is een fantastische manier om je paard te gymnastiseren. Je kunt je paard kennis laten maken met alle zijgangen maar het is ook een ideale manier om piaffe/passage aan te leren. De cursus bestaat uit 3 avonden waarbij we om 19 uur beginnen en rond 21.30 uur klaar zijn.

De eerste avond behandelen we de theorie en gaan we aan de slag met de basisprincipes.

Tijdens de tweede avond nemen we de zijgangen onder de loep en de derde avond gaan we met verzameling aan de gang.

Je kunt de cursus volgen met je eigen paard maar je mag ook gebruik maken van een paard van Stal Vreedenburgh.

De cursus wordt gegeven door Hester Bischot en kost € 175,- per cursus.