Instructie

Instructie

De instructie bij Stal Vreedenburgh wordt verzorgd door Grand Prix dressuuramazone Hester Bischot. Hester geeft naast dressuurles ook veel les in Werken aan de Hand en in Working Equitation waarin zij op het hoogste niveau (WE4) rijdt.

Klassieke rijkunst

Er wordt lesgegeven vanuit het principe van de klassieke rijkunst. Dit houdt in dat iedere combinatie individueel wordt bekeken. Er wordt niet getraind vanuit een systeem, maar gekeken wat de specifieke combinatie (paard en ruiter) nodig heeft en hoe zij het beste kunnen trainen. Uiteindelijk willen we allemaal naar het zelfde doel: rijden op een los en soepel paard, dat gemakkelijk de oefeningen uitvoert, goed op onze hulpen reageert en graag voor ons werkt; een happy athlete. De weg naar dat doel is voor iedereen anders en dat maakt paardrijden zo leuk en uitdagend.

Locatie

Lessen worden gegeven op onze locatie in Dalen. Wil jij graag een clinic aan huis, bij jouw op stal of voor de rijvereniging organiseren? Dat kan. Voor minimaal 5 lessen (en maximaal 10 lessen) komt Hester op locatie. Een prive les duurt +/- 45 minuten en een duo les een uur.

Jaartraject

Ieder jaar starten we ook met ons Jaartraject “Trainen naar Succes”. Tijdens de trainingsdagen werken we toe naar een doel dat we voorafgaand aan dat jaar vaststellen, middels een trainingsplan. Dit doel is voor iedereen anders en daarom is dit traject voor iedereen uniek.

Stal Vreedenburgh beschikt ook over online trainingen en cursussen.

Tarieven

Dressuurles prive € 60,-
Dressuurles duo € 40,- p.p.
WE-les prive € 60,-
WE-les duo € 40,- p.p.
Werken aan de hand € 40,-
Bitfitsessie € 40,- (excl. eventuele aanschaf bit)
Reiskosten € 0,35 per km

Tien training tips van GP-amazone Hester Bischot

CURSUS WERKEN AAN DE HAND

Werken aan de hand is een fantastische manier om je paard te gymnastiseren. Je kunt je paard kennis laten maken met alle zijgangen maar het is ook een ideale manier om piaffe/passage aan te leren. De cursus bestaat uit 3 avonden waarbij we om 19 uur beginnen en rond 21.30 uur klaar zijn.

De eerste avond behandelen we de theorie en gaan we aan de slag met de basisprincipes.

Tijdens de tweede avond nemen we de zijgangen onder de loep en de derde avond gaan we met verzameling aan de gang.

Je kunt de cursus volgen met je eigen paard maar je mag ook gebruik maken van een paard van Stal Vreedenburgh.

De cursus wordt gegeven door Hester Bischot en kost € 175,- per cursus.

De Horse Power Plate (HPP) helpt de bloedcirculatie bij het paard te verbeteren en kan ingezet worden voor de volgende dingen:

  • Sneller herstel van de spieren na een intensieve training
  • Het opwarmen van het lichaam voor een training
  • Het voorkomen en genezen van (pees) blessures
  • Bij (lichte) koliek

De HPP wordt ingezet bij de revalidatie paarden om het herstel van blessures te versnellen maar ook om het paard ontspannen en lekker in zijn lijf te krijgen. Naast de revalidatie paarden genieten ook de sportpaarden van de HPP, het laat de spieren sneller herstellen na een zware training en het is een mooie warming up voor een training.

Is jouw paard herstellende van een blessure en wil jij graag gebruik maken van de HPP dan is dit mogelijk. Neem voor de mogelijkheden contact op.

Kosten:
Enkele sessie: €12,50
10 rittenkaart: €100,-