De weg naar ontwikkeling

Trainen naar succes is een uniek instructie concept
waarin we bezig gaan met jouw persoonlijke ontwikkeling,
de ontwikkeling van je paard en jullie ontwikkeling samen.

Succes

‘If you can dream it, you can do it!’

Succes is voor iedereen anders en tijdens dit traject bewandelt iedere deelnemer zijn eigen weg naar dit succes.

De weg naar ontwikkeling

‘Trainen naar succes’ is een jaartraject dat bestaat uit 4 x 2 trainingsdagen. Tijdens deze trainingsdagen werken we toe naar een doel dat we voorafgaand aan dat jaar vaststellen, middels een trainingsplan. Dit doel is voor iedereen anders en daarom is dit traject voor iedereen uniek. Het is niet zo dat dit doel gehaald MOET worden, het gaat vooral om de weg die je gaat bewandelen om dit doel te bereiken. Dit doel geeft enkel de richting aan.

De trainingsdagen bestaan uit 2 privé rijlessen welke worden gegeven door Grand Prix amazone Hester Bischot. Naast het volgen van deze rijlessen ga je ook aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling door middel van persoonlijke sessies. Deze sessies worden geleid door talenten coach Jeroen Kos. Tijdens deze sessies kun je vragen verwachten als “wanneer is een training volgens jou geslaagd?” En “hoe vier je jouw succes tijdens een training?” Met deze persoonlijke sessies vergroten we het leervermogen tijdens de rijlessen.

Voor wie

Ben jij aan het trainen zonder dat je eigenlijk weet waar je naar toe wil?

Wil jij naast het verbeteren van je paard ook jezelf ontwikkelen?

Loop je tegen bepaalde problemen aan en wil je die nu echt gaan oplossen?

Wil je jezelf en je paard uitdagen om naar een hoger plan te komen?

Kun jij één of meerdere van deze vragen met “JA” beantwoorden? Dan is dit jaartraject zeker wat voor jou. Iedereen, die zich graag samen met zijn of haar paard wil ontwikkelen en naar een doel toe wil trainen, is van harte welkom. Niveau is hierbij niet van belang, want op ieder niveau en met elk doel is succes te behalen. Of je nou zonder angst wilt paardrijden, goed dressuur wilt leren rijden om je paard gezond te houden of Grand Prix dressuur ruiter wilt worden, iedereen met ambities en een doel kan en mag meedoen in dit traject. Belangrijk om te vermelden is dat wij tijdens dit jaar traject opleiden tot een betere ruiter-paard combinatie en niet tot trainer of instructeur.

Data in 2020

15 en 16 augustus
12 en 13 september
17 en 18 oktober
7 en 8 november

We beginnen zowel zaterdag als zondag om 10 uur en sluiten de dag rond 17 uur af. Tijdens de trainingsdagen krijg je iedere dag privé les, persoonlijke en/of gezamenlijke sessies en lezingen. Daarnaast krijg je huiswerkopdrachten, e-books en online trainingen.

Je krijgt online toegang tot het online platform ikleeronline.nl

Het kiezen van een einddoel

Voor de aanvang van de eerste trainingsdagen ontvang je een e-book over het opstellen van een trainingsplan. Je gaat hierin bijvoorbeeld aan de gang met een SWOT analyse voor jezelf en je paard. In dit trainingsplan ga je het uiteindelijke jaardoel vastleggen. Dit trainingsplan ontvangen wij graag minimaal 2 weken voor de start van het traject. Tijdens de eerste kennismaking ga je dit plan kort presenteren aan de mededeelnemers en de trainers. Dit plan wordt de leidraad voor het traject, maar het betekent niet dat we het plan niet kunnen bijstellen.

Rijlessen

In het trainingsplan splitsen we het einddoel op in hoofd- en subthema’s. Tijdens de rijlessen gaan we aan de slag met deze thema’s om zo naar het uiteindelijke einddoel toe te trainen. In één training kunnen we nooit alle thema’s behandelen daarom pakken we per rijles 1 of 2 thema’s om aan te werken.

Leren vanuit talent

Onze ervaring is dat leren vanuit talent meer oplevert dan je alleen te focussen op wat niet werkt. Om vanuit je talent te kunnen leren, is het wel belangrijk je talent te kennen. In de eerste persoonlijke sessies gaan we hier mee aan de slag. Voorafgaand aan de eerste trainingsdagen ontvang je het boek ‘Ontdek je Sterke Punten’ met daarin een uitleg en een link naar een talententest. Deze test maak je ongeveer een week voor de eerste trainingsdagen. In de week voor de eerste trainingsdagen volg je online een training met de andere deelnemers, waarin verder uitleg wordt gegeven over het werken vanuit je talent.

Persoonlijke sessies

Tijdens de persoonlijke sessies kijken we vooral naar de voortgang van je zelf geformuleerde doelstellingen in je trainingsplan. Deze doelstellingen zijn zowel op het paard als naast het paard. Deze sessies worden verzorgd door Jeroen (naast het paard) en Hester (op het paard).

Gezamenlijke sessies

De deelnemers kunnen van elkaar veel leren. Daarom hebben we ook gezamenlijke sessies. Tijdens de gezamenlijke sessies kan  het zijn dat je een lezing volgt, je ervaringen deelt met de andere deelnemers, theorie uitdiept of samen aan de slag gaat met een groepsopdracht.

Huiswerk

Het traject is 4 x 2 trainingsdagen in de periode van bijna een jaar. Na afloop van de trainingsdagen bepalen we samen het huiswerk waar je mee aan de slag gaat in de tussenliggende periode. Dit kan huiswerk zijn dat je meekrijgt uit de rijlessen of uit de persoonlijke of gezamenlijke sessies. Hierover kan ook tussen de trainingsdagen contact zijn met de trainers.

Kosten

De kosten voor dit jaartraject bedragen €350,- incl. BTW per 2 trainingsdagen. Wil je jouw paard graag stallen op Stal Vreedenburgh tijdens die dagen dan kan dit voor €30,- per keer.

Trainers

Mijn naam is Hester Bischot en na het behalen van mijn HBO diploma hippische bedrijfskunde run ik sinds 2010 mijn eigen dressuur-, trainings- en handelsstal Stal Vreedenburgh. Samen met mijn Lusitano hengst Trovador da Raposa rijd ik Grand Prix dressuur en, naast het trainen van verschillende talentvolle paarden, geef ik ambitieuze ruiters en amazones les. In 2015 kreeg ik het idee om een jaartraject op te zetten, niet om mensen op te leiden tot trainer of instructeur, maar om mensen verder te helpen met hun paard, om hen als combinatie succesvoller te maken.
Hester Bischot

Mijn naam is Jeroen Kos en sinds 2009 werk ik als zelfstandige trainer en coach op het gebied van talentontwikkeling. Ik coach op de waarderende wijze, waarbij de gecoachte wordt uitgedaagd en ondersteund om zijn/haar doelen te bereiken. In coachingstrajecten ga ik uit van de verantwoordelijkheid van de gecoachte en stemmen we samen de weg naar het betreffende doel af.
Jeroen Kos

Inschrijven

Inschrijven kan door een berichtje te sturen naar info@stalvreedenburgh.nl of door het contactformulier in te vullen.

Nieuw!

Online training

Nieuws

Vul hier je emailadres in om regelmatig nieuwe tips van ons te ontvangen.

Je bent aangemeld