De weg naar ontwikkeling

Trainen naar succes is een uniek instructie concept
waarin we bezig gaan met jouw persoonlijke ontwikkeling,
de ontwikkeling van je paard en jullie ontwikkeling samen.

Succes

‘If you can dream it, you can do it!’

Succes is voor iedereen anders en tijdens dit traject bewandelt iedere deelnemer zijn eigen weg naar dit succes.

De weg naar ontwikkeling

‘Trainen naar succes’ is een leertraject dat bestaat uit 5 trainingsdagen, een online leeromgeving en online Webinars. Tijdens deze trainingsdagen werken we toe naar een doel dat we voorafgaand aan het traject vaststellen, middels een trainingsplan. Dit doel is voor iedereen anders en daarom is dit traject voor iedereen uniek. Het is niet zo dat dit doel gehaald MOET worden, het gaat vooral om de weg die je gaat bewandelen om dit doel te bereiken. Dit doel geeft enkel de richting aan.

De trainingsdagen bestaan uit 1 privé les welke wordt gegeven door Grand Prix amazone Hester Bischot. Naast het volgen van deze rijlessen ga je ook aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling door middel van een persoonlijke sessie. Deze sessie worden geleid door talenten coach Jeroen Kos. Tijdens deze sessies kun je vragen verwachten als “Wanneer is een training volgens jou geslaagd?” En “Hoe vier je jouw succes tijdens een training?” Met deze persoonlijke sessies vergroten we het leervermogen tijdens de rijlessen.

Voor wie

Ben jij aan het trainen zonder dat je eigenlijk weet waar je naar toe wil?

Wil jij naast het verbeteren van je paard ook jezelf ontwikkelen?

Loop je tegen bepaalde problemen aan en wil je die nu echt gaan oplossen?

Wil je jezelf en je paard uitdagen om naar een hoger plan te komen?

Kun jij één of meerdere van deze vragen met “JA” beantwoorden?

Dan is dit leertraject zeker wat voor jou. Iedereen, die zich graag samen met zijn of haar paard wil ontwikkelen en naar een doel toe wil trainen, is van harte welkom. Niveau is hierbij niet van belang, want op ieder niveau en met elk doel is succes te behalen. Of je nou zonder angst wilt paardrijden, goed dressuur wilt leren rijden om je paard gezond te houden of Grand Prix dressuur ruiter wilt worden, iedereen met ambities en een doel kan en mag meedoen aan dit traject.

Belangrijk om te vermelden is dat wij tijdens dit leertraject opleiden tot een betere ruiter-paard combinatie en niet tot trainer of instructeur.

Programma Trainen naar Succes 2022

Fase Activiteiten Waar
Na inschrijving Start met online leeromgeving MyQuest Level 1 + 2 na ontvangst boek MyQuest
  Delen talenten in de community met andere deelnemers MyQuest
Dag 1 – 22 mei 2022 Start van de dag met leuke voorstelronde door Jeroen
Rijles van 45 minuten van Hester
Coaching van 30-45 minuten om het doel te bepalen van Jeroen
Uitleg over het trainingsplan tijdens de lunch door Hester
Stal Vreedenburgh
  Level 3 – Invullen trainingsplan na afloop van de dag MyQuest
Nog te bepalen Webinar over persoonlijk leiderschap Online
Dag 2 – 12 juni 2022 Gezamenlijke start door Jeroen
Rijles van 45 minuten door Hester
Coaching van 30-45 minuten om de voortgang te bepalen van Jeroen
Uitleg over bitfitten door Hester
Stal Vreedenburgh
  Starten met level 4 na afloop van de dag MyQuest
Nog te bepalen Webinar: Anatomie van het paard Online
Dag 3 – 3 juli 2022 Gezamenlijke start door Jeroen
WE-les van 45 minuten van Hester
Coaching van 30-45 minuten om de voortgang te bepalen van Jeroen
Uitleg over voeding, verzorging en gezondheid door Hester
Stal Vreedenburgh
  Starten met level 5 verzorging van jouw paard MyQuest
Nog te bepalen Webinar: Ruiterfitness Online
Dag 4 – 4 september 2022 Gezamenlijke start door Jeroen
Proefgerichte les van 45 minuten van Hester
Coaching van 30-45 minuten om de voortgang te bepalen van Jeroen
Uitleg over wedstrijd rijden etc. door Hester
Stal Vreedenburgh
Nog te bepalen Webinar: Uitleg over flow door Jeroen Online
Dag 5 – 25 september 2022 Gezamenlijke start door Jeroen
Uitleg over jury-commentaar door de jury/Hester
Elke ruiter rijdt een wedstrijdproef
Gezamenlijke afronding FEEST!
Stal Vreedenburgh

Het kiezen van een einddoel

Voor de aanvang van de eerste trainingsdag ontvang je de inloggegevens voor onze online leeromgeving. Je gaat hierin bijvoorbeeld aan de gang met een SWOT analyse voor jezelf en je paard en het maken van een trainingsplan. In dit trainingsplan ga je een einddoel vastleggen. Het trainingsplan wordt de leidraad voor het traject, maar het betekent niet dat we het plan niet kunnen bijstellen.

Rijlessen

In het trainingsplan splitsen we het einddoel op in hoofd- en subthema’s. Tijdens de rijlessen gaan we aan de slag met deze thema’s om zo naar het uiteindelijke einddoel toe te trainen. In één training kunnen we nooit alle thema’s behandelen daarom pakken we per rijles 1 of 2 thema’s om aan te werken.

Leren vanuit talent

Onze ervaring is dat leren vanuit talent meer oplevert dan je alleen te focussen op wat niet werkt. Om vanuit je talent te kunnen leren, is het wel belangrijk je talent te kennen. In de eerste persoonlijke sessie gaan we hier mee aan de slag. Voorafgaand aan de eerste trainingsdag ontvang je het boek ‘Ontdek je Sterke Punten’ met daarin een uitleg en een link naar een talententest. Deze test maak je ongeveer een week voor de eerste trainingsdag.

Persoonlijke sessies

Tijdens de persoonlijke sessies kijken we vooral naar de voortgang van je zelf geformuleerde doelstellingen in je trainingsplan. Deze doelstellingen zijn zowel op het paard als naast het paard. Deze sessies worden verzorgd door Jeroen (naast het paard) en Hester (op het paard).

Gezamenlijke (online) sessies

De deelnemers kunnen van elkaar veel leren. Daarom hebben we ook gezamenlijke (online) sessies. Tijdens de gezamenlijke sessies kan het zijn dat je een lezing volgt, je ervaringen deelt met de andere deelnemers, theorie uitdiept of samen aan de slag gaat met een groepsopdracht.

Huiswerk

Het traject bestaat uit 5 trainingsdagen in de periode van een half jaar. Na afloop van de trainingsdagen bepalen we samen het huiswerk waar je mee aan de slag gaat in de tussenliggende periode. Dit kan huiswerk zijn dat je meekrijgt uit de rijlessen of uit de persoonlijke of gezamenlijke sessies. Hierover kan ook tussen de trainingsdagen contact zijn met de trainers.

Kosten

De kosten voor dit leertraject bedragen € 950,- excl. btw bij éénmalige betaling, of 5 x € 200,- excl. btw bij betaling in termijnen.
Dit is inclusief rijlessen, persoonlijke coaching, webinars, online leeromgeving, boek, koffie/thee en lunch.
Stalling van je paard tijdens de trainingsdagen is mogelijk in overleg voor €25,- per dag.

Trainers

Mijn naam is Hester Bischot en na het behalen van mijn HBO diploma hippische bedrijfskunde run ik sinds 2010 mijn eigen dressuur-, trainings- en handelsstal Stal Vreedenburgh. Samen met mijn Lusitano hengst Trovador da Raposa rijd ik Grand Prix dressuur en, naast het trainen van verschillende talentvolle paarden, geef ik ambitieuze ruiters en amazones les. In 2015 kreeg ik het idee om een jaartraject op te zetten, niet om mensen op te leiden tot trainer of instructeur, maar om mensen verder te helpen met hun paard, om hen als combinatie succesvoller te maken.
Hester Bischot

Mijn naam is Jeroen Kos en sinds 2009 werk ik als zelfstandige trainer en coach op het gebied van talentontwikkeling. Ik coach op de waarderende wijze, waarbij de gecoachte wordt uitgedaagd en ondersteund om zijn/haar doelen te bereiken. In coachingstrajecten ga ik uit van de verantwoordelijkheid van de gecoachte en stemmen we samen de weg naar het betreffende doel af.
Jeroen Kos

Inschrijven

Inschrijven kan door een berichtje te sturen naar info@stalvreedenburgh.nl of door het contactformulier in te vullen.

Nieuw!

Online training