donderdag 9 april 2020 een nieuwsbericht op RTV Drenthe:
 
Bewoners van verzorgingscentra in heel Drenthe worden gedurende deze weken in de watten gelegd om het leed wat te verzachten. Zo ook in Dalen, waar een show werd opgevoerd door een professionele ruiter en amazone.

Bewoners van woonwijkcentrum de Selkersgoorn keken hun ogen uit. Woensdagmiddag draafden er twee prachtig uitziende paarden op het grasveld. Het is een initiatief van Hester Bischot en Marco Boavista van Stal Vreedenburgh. “Ze mogen de deur niet uit dus het leek ons leuk om even langs te komen met de paarden zodat ze nog wat vermaak hebben”, vertelt Hester.

Vooraf werden de twee witte paarden gewassen, geborsteld en ingevlochten. Vergezeld met een muziekinstallatie werden rondom het hele woonwijkcentrum optredens gegeven. Op deze manier hoefde niemand de gang door om de show goed te bewonderen. .

“Prachtig, zo hebben we op een dag wat afleiding. Gelukkig werkt het weer ook mee en kunnen we buiten anderhalve meter van mekaar zitten. Erg leuk dat deze mensen dit doen. Misschien willen ze nog wel even ruilen, zij in de stoel en ik op het paard”, sluit een van de bewoners lachend af.

Er draaft een paard voor de deur

Niet echt een alledaags gezicht zo voor deze ouderen 🤣. Wat is het mooiste/gekste wat jij de afgelopen dagen hebt gezien?

Geplaatst door RTV Drenthe op Woensdag 8 april 2020

Geplaatst door Stal Vreedenburgh op Woensdag 8 april 2020

Geplaatst door Stal Vreedenburgh op Woensdag 8 april 2020

Geplaatst door Stal Vreedenburgh op Woensdag 8 april 2020

Nieuws