Artikel op RTV Drenthe

Sport en handel gaan hand in hand bij dressuurstal Marjan Hooge

Met Ego Tripper Texel gaan we vandaag trainen in het Hippisch Centrum in Exloo. Daar staat instructrice Hester Bischot uit Dalen op haar te wachten. Zelf was Bischot de eerste amazone in Nederland die met een Portugese Lusitano Grand Prix reed. Al drie jaar lang is Bischot de trainster van Hooge. Ook lest ze af en toe bij topamazone Adelinde Cornelissen.

“De combinatie was al heel ver in de opleiding toen ze hier kwam lessen”, zegt Bischot. “Maar in het begin hebben we er vooral aan gewerkt dat er wat meer lossigheid in kwam. Dat heb je echt nodig voor de piaffe zodat ze echt terug kunnen verzamelen. En daarnaast hebben we ook een stuk vanaf de grond gedaan. Want dan kun je soms net iets makkelijker dingen aanleren. En daarna hebben we dat ook opgepakt onder het zadel.”

 

‘Serieus en professioneel’

 

Bischot prijst de instelling van Hooge. “Met alles wat ze doet is ze heel serieus en professioneel en ze heeft altijd een doel.” Ego Tripper Texel is inmiddels twaalf jaar. Normaal gesproken kan de combinatie nog wel een tijdje mee op het hoogste niveau. Maar of dat gaat gebeuren, is nog maar de vraag. Want in Ees is alles te koop.

Nieuws

De Horse Power Plate (HPP) helpt de bloedcirculatie bij het paard te verbeteren en kan ingezet worden voor de volgende dingen:

  • Sneller herstel van de spieren na een intensieve training
  • Het opwarmen van het lichaam voor een training
  • Het voorkomen en genezen van (pees) blessures
  • Bij (lichte) koliek

De HPP wordt ingezet bij de revalidatie paarden om het herstel van blessures te versnellen maar ook om het paard ontspannen en lekker in zijn lijf te krijgen. Naast de revalidatie paarden genieten ook de sportpaarden van de HPP, het laat de spieren sneller herstellen na een zware training en het is een mooie warming up voor een training.

Is jouw paard herstellende van een blessure en wil jij graag gebruik maken van de HPP dan is dit mogelijk. Neem voor de mogelijkheden contact op.

Kosten:
Enkele sessie: €12,50
10 rittenkaart: €100,-