Training

Het is bij Stal Vreedenburgh mogelijk om uw paard of (D/E-) pony verder te laten trainen en uit te laten brengen op wedstrijden in zowel dressuur als working equitation (WE). De training wordt verzorgd door Hester Bischot en Marco Boavista.

De paarden worden getraind op basis van de Klassieke Rijkunst. Door het paard een goede basistraining te geven zal het zich maximaal ontwikkelen binnen zijn psychische en fysieke mogelijkheden en zich van daar uit ontwikkelen tot een goed presterend sportpaard, dat zijn werk in harmonie met zijn ruiter en met plezier zal doen. Klassieke rijkunst betekent, voor ons, dat we per paard bekijken wat het nodig heeft. We trainen niet via een vast patroon of systeem. Elk paard heeft zijn eigen trainingsschema en -doelen.

Bij Stal Vreedenburgh wordt er daarnaast veel tijd en aandacht besteed aan het welzijn en de gezondheid van de paarden. De paarden komen iedere dag buiten in het weiland (zomermaanden) of in de paddocks (wintermaanden) en krijgen kwalitatief hoogstaand voer om ze zo in topconditie te houden.

Er zijn bij Stal Vreedenburgh vele mogelijkheden wat betreft het trainen van uw paard. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

De kosten voor training bedragen € 800,- per maand.

Begin vorig jaar kwam hij op m’n pad: Bandido LX, een 7 jarige jarige PRE ruin. Hij kwam, zag en overwon, wat een knapperd!! De bedoeling was dat ik hem zelf zou gaan rijden. Voor mij (met “wat” lichamelijke beperkingen) was hij perfect. TOP braaf…dat is de omschrijving die bij hem past. Maar ook ‘talentvol, sensibel, en lichtelijk autistisch’ (voor zover dat bij een paard mogelijk is). Als snel bleek dat Bandido voor mij veel te veel in huis had (of ik veel te weinig voor hem) en dat hij van mij niet gelukkig zou worden. Op advies van Bruno Rodrigues da Silva en in goed overleg met hem, heb ik besloten om Bandido te laten trainen door Hester. Bandido is een paard wat wil en moet werken om gelukkig te zijn en dat krijgt hij nu aangeboden. Bandido is door fantastische training van Hester en Bruno, gegroeid van een paard wat niet eens normaal kon stappen, naar een sportpaard met veel potentie. Hij loopt nu Z2 maar is in de training al een heel stuk verder. Er komt een dag dat ik afscheid van hem zal moeten nemen. Ik heb geprobeerd om te stoppen met rijden, maar dat bleek een “no go”. Dus moet er weer een paard voor mijzelf komen. Maar tot die tijd geniet ik met volle teugen van mijn Spaande vriend!!!
Sonja Koolen

Finally there it is! Do you want to see the first video of ICE CREAM under saddle?
Thank you very much Hester Bischot. You are doing a great job.
Lusitano Ploumen

Revalidatie

U kunt bij Stal Vreedenburgh terecht voor revalidatie training van uw paard. De revalidatie wordt in samenwerking met, en onder begeleiding van, dierenarts en chiropractor Leonie van Vliet uitgevoerd. Revalidatie passen wij toe bij paarden met fysieke problemen zoals bijvoorbeeld een peesblessure, een spierscheur, ontstekingen in de wervelkolom en (beginnende) artrose. Deze paarden gaan door hun blessure hun lijf anders gebruiken. Wij revalideren het paard door eerst het fysieke probleem aan te pakken en het vervolgens te leren zijn lijf weer goed te gebruiken. Heeft uw paard een fysiek probleem of komen blessures iedere keer terug? Dan kunnen wij u wellicht verder helpen!

Fase 1 Vrij maken van fysieke blokkades

Uitvoerder: dierenarts/chiropractor

Voordat wij beginnen met het trainen van een (revalidatie) paard willen wij er zeker van zijn dat het paard geen fysieke blokkades in zijn lijf heeft. Veel problemen tijdens het rijden ontstaan doordat het paard iets niet kan uitvoeren vanwege dergelijke blokkades. Er ontstaan vaak diverse blessures, omdat het paard hierdoor zijn lijf anders gaat gebruiken. Bepaalde structuren, zoals banden en pezen, raken dan overbelast door verkeerd gebruik of teveel spanning. Daarom beginnen we met het oplossen van eventueel aanwezige fysieke problemen. Hierbij maken wij ook gebruik van een High Power Laser om kapotte weefselstructuren sneller en beter te herstellen. Lees hier meer over de werking en de mogelijkheden van de High Power Laser.

Naast de dierenarts/chiropractor werken we nauw samen met andere specialisten zoals een sportmasseur, hoefsmid en homeopatische dierenarts. Afhankelijk van het probleem en de constateringen van de dierenarts/chiropractor kunnen wij deze specialisten ook inschakelen. Indien nodig wordt er doorverwezen voor nader specialistisch onderzoek in een kliniek (naar keuze).

Fase 2 Herstellen correct lichaamsgebruik en bewegingspatroon

Uitvoerder: (revalidatie) trainer

Na het behandelen van het paard door de dierenarts/chiropractor, waardoor de fysieke blokkades zijn weggehaald, moeten we het paard weer leren zijn lichaam correct te gebruiken en zijn bewegingspatroon te herstellen. Dit doen we door middel van Werken aan de Hand en Longeren. Wij stellen voor elk paard een apart trainingsplan op. Dit trainingsplan is gebaseerd op wat de dierenarts/chiropractor heeft gevonden én op de aanleg van het paard. Gedurende het hele proces bestaat er intensief contact gehouden tussen de (revalidatie) trainer en de dierenarts/chiropractor.

Fase 3 Trainen onder zadel

Uitvoerder: (revalidatie) trainer en eigenaar

Nadat het paard zijn lijf weer correct kan gebruiken en zijn bewegingspatroon herstelt gaan we het paard trainen onder het zadel. Ook hierbij geldt weer dat elk paard wordt getraind op oefeningen die voor het paard nuttig zijn. Dit is voor elk paard anders! Ook tijdens deze fase wordt er weer nauw contact gehouden tussen (revalidatie) trainer en dierenarts/chiropractor. Wat de (revalidatie) trainer tegen komt onder het zadel kan door de dierenarts/chiropractor nagekeken en eventueel behandeld worden. Daarnaast moet u als eigenaar ook weer correct en met plezier met uw paard kunnen trainen. Daarom krijgt u om de week les om de vorderingen van uw paard te kunnen volgen en om thuis de training correct voort te kunnen zetten.

Ons “revalidatie projectje” doet het fantastisch! Cadeiro kwam met wat onverklaarbare klachten maar kon in ieder geval heel slecht bewegen. Door de veterinaire begeleiding (chiropractie) van Leonie, het goed op de voeten zetten door Michel Speklê en de revalidatie training hebben we hem weer op de rit! Deze knappe lusitano hengst gaat weer een zonnige toekomst tegemoet!

 

Cadeiro